•   Kontakt  |
 •   Sitemap  |
 •   Forside  |
 •   Salgssteder  |
 • Kategorier


  Søg

  Fortæl det til en ven

  Login til Biobim Familie  Diætist Biobim, klumme
  Hyggeligt sammen ved bordet
  Seneste klumme: Hyggeligt sammen ved bordet  Ofte stillede spørgsmål


  Spørgsmål om produkter

  Bør jeg koge vandet til modermælkserstatning?
  Hvordan kan jeg tage modermælkserstatning med mig?
  Hvorfor mælkeblandinger og ikke almindelig mælk?
  Hvor længe kan et glas Biobim opbevares?
  Er det forsvarligt at ernære mit barn vegetarisk?
  Hvordan skal jeg begynde med supplerende næring?
  Flaskeernæringen opløses ikke ordentligt, hvorfor?
  Skal mit barn have D-vitamin-dråber udover mælkeblandingerne?
  Hvorfor er det nødvendigt at sluge folinsyre?
  Jeg er lige blevet gravid og har ikke brugt folinsyretabletter. Kan jeg stadig bruge dem?
  Med hvilken frugt eller grøntsag skal jeg begynde?
  Mit barn holder ikke hele natten; må jeg tilføje rismel til hans mad?
  Hvor ofte bør mit barn komme af med afføring?
  Hvorfor er der BiobimLac 3?
  Hvad er nitrat og i hvad finder man højt nitratindhold?
  Hvad er gluten?
  Hvad betyder økologisk?
  Hvad er Demeter?
  Hvad er biodynamisk landbrug?

   

  Svar

  Bør jeg koge vandet til modermælkserstatning?
  Biobim tilråder, at man altid koger vandet til klargørelse af flaskeernæring. At bringe det til kogepunktet er nok til at sikre, at bakterierne ikke kan formere sig i maden.

  Hvordan kan jeg tage modermælkserstatning med mig?
  Kog den nødvendige mængde vand og tag den med i en termoflaske. Du putter den nødvendige mængde BiobimLac (pulver) i en kop eller en pose. Dernæst behøver du blot at hælde det i flasken og ryste. Opvarmning er ikke nødvendigt (vandet holder sig varmt i termoflasken); tjek dog, at den klargjorte flaskes temperatur ikke er for høj.

  Hvorfor mælkeblandinger og ikke almindelig mælk?
  Komælk indeholder meget protein og natrium (salt.) Dette kan udsætte dit barns nyrer for en ekstra byrde. Derudover indeholder komælk for lidt jern og vitaminer for spædbørn på under et år.
  Mælkeblandingerne BiobimLac er tilpasset næringsbehovet hos spædbørn fra seks måneder og frem. De indeholder den rette mængde næring, vitaminer og mineraler, der er nødvendige for dit barns vækst og udvikling.

  Hvor længe kan et glas Biobim opbevares?
  Et uåbnet glas Biobim kan holde sig indtil den dato, der er anført på låget. Når glasset er åbnet, kan det opbevares i køleskabet. Det skal så forsegles og bruges inden for 48 timer. Uåbnede glas er så godt forseglede, at du kan opbevare dem i et køkkenskab. Du kan også opbevare dem i køleskabet, men det er bestemt ikke nødvendigt. Du skal altid opbevare åbne glas i køleskabet.
  Biobim-glassene har en slags kliklåg. Hvis låget klikker, når du trykker på det, før åbning, må du ikke bruge indholdet.

  Er det forsvarligt at ernære mit barn vegetarisk?
  Selvfølgelig kan dit barn opfostres uden kød. Fra seks måneder og frem kan spædbørn spise kød, men du kan erstatte det med:

  40 g tilberedte bælgfrø
  30 g tofu (sojabønneost)
  ½ æg
  20 g opblødte sojaskiver
  30 g quorn
  20 g færdiglavet køderstatning

  Hvordan skal jeg begynde med supplerende næring?
  Efter mellem fire og seks måneder kan du begynde med supplerende næring ved at tilsætte Biobims Babyrismel til amningen eller modermælkserstatningen. Den første frugt- eller grøntsagssnack kan introduceres. Det er bedst at starte med én slags grøntsag eller frugt. Dit barn kan så langsomt vænne sig til nye bløde smage. Hvis alt går vel, kan du prøve andre smage.

  Flaskeernæringen opløses ikke ordentligt, hvorfor?
  Sørg for, at vandet har den korrekte temperatur, når du tilsætter pulveret (ca. 37 °C). Hvis vandet er for varmt eller for koldt, opløses det ikke ligeså godt. Sørg for, at flasken rystes ordentligt.

  Skal mit barn have D-vitamin-dråber udover mælkeblandingerne?
  Sundhedsministeriet oplyser, at et spædbarn har brug for 10 ìg D-vitamin extra dagligt.

  Hvorfor er det nødvendigt at sluge folinsyre?
  Folinsyre spiller en vigtig rolle i dannelsen af nervesystemet, som etableres fra den første dag efter befrugtning. Brugen af folinsyre reducerer risikoen for 'neuralrørsdefekt'. Ved at bruge 400 mcg folinsyre per dag reduceres sandsynligheden for denne sygdom med mere en 50 %. Kvinder, som ønsker at blive gravide, tilrådes derfor at bruge at supplement med 400-500 mikrogram (0,4 – 0,5 mcg) folinsyre per dag, uansat hvilken mængde folinsyre, de får fra deres kost, fra fire uger før undfangelse til ti uger derefter.

  Jeg er lige blevet gravid og har ikke brugt folinsyretabletter. Kan jeg stadig bruge dem?
  Hvis du ikke har brugt folinsyre, før du blev gravid, tilrådes det at starte fra det øjeblik, hvor du ved, du er gravid. Det tilrådes at bruge 400-500 mcg folinsyre per dag i mindst otte uger af graviditeten (det vil sige ti uger efter den sidste menstruationsperiode). At bruge folinsyre i længere tid end denne periode er ikke noget problem.

  Med hvilken frugt eller grøntsag skal jeg begynde?
  Det er bedst at begynde med en enkelt frugt- eller grøntsagssnack fra Biobim fra fire måneder. Disse frugt- og grøntsagssnacks er fint pureret og har en blød smag. Tilberedte grøntsager som blomkål, gulerødder, græskar og broccoli anbefales. Brug ikke salt under tilberedningen! Grøntsagerne skal først og fremmest blendes. Når dit barn vænner sig til det, kan du også mose dem med en gaffel. Passende frugter at begynde med er blandt andet bananer, æbler, pærer og ferskner.

  Mit barn holder ikke hele natten; må jeg tilføje rismel til hans mad?
  Fra fire måneder og frem må du tilføje Biobims rismel til din babymad. Det er vigtigt at starte med en spiseskefuld. Dit barn kan langsomt vænne sig til ny mad. Baby Biobim tilføjer mere energi til maden, og dit barn an holde lidt længere.

  Hvor ofte bør mit barn komme af med afføring?
  Ligesom med voksne varierer det, hvor ofte spædbørn skal af med afføring. Det er ikke nødvendigt, at dit barn har en ble til afføring hver dag. Nogle spædbørn har afføring tre gange om dagen, andre har en gang hver tredje uge. Så længe dit barn ikke har problemer med det og vokser fint, er det ikke noget problem.

  Hvorfor er der BiobimLac 3?
  Efter 12 måneder kan dit barns nyrer helt fint håndtere protein og salt fra almindelig mælk. På det tidspunkt kunne du godt skifte til almindelig mælk. Men sammensætningen i BiobimLac 3 er bedre egnet til en lille, voksende spilop. BiobimLac 3 indeholder sunde (plante-) fedtsyrer, jern og andre vigtige næringsstoffer. BiobimLac 3 er også den eneste økologiske mælkeblanding fra ti måneder med mælkesyrebakterier for en god, naturlig afføring.

  Hvad er nitrat og i hvad finder man højt nitratindhold?
  Ifølge råd fra nationale eksperter anbefales grøntsager med lavt nitratindhold op til seksmånedersalderen. Mad indeholder nitrat naturligt. Grøntsager er en vigtig kilde til nitrat (for eksempel: spinat, roer, endivier, portulakker, salat, kålhoveder osv.).
  Giv ikke børn under seks måneder nitratholdige grøntsager. Børn over seks måneder må kun få dem to gange ugentligt.
  Biobim garanterer sikre grøntsagssnacks ved at vælge specialdyrkede ingredienser og kontrollerede, Demeter-godkendte dyrkningsteknikker.

  Hvad er gluten?
  Gluten er et protein fundet i hvede, rug, havre og byg. Nogle børn er overfølsomme over for gluten. Det anbefales, at børn under seks måneder ikke bør gives mad med gluten. Dette udskyder eventuelle overfølsomhedsreaktioner og gør det mindre intenst. Alle Biobims produkter for børn op til og med syv måneder er gluten- og hvedefri.

  Hvad betyder økologisk?

  'Økologisk' betyder sådan set: noget, der er så naturligt som muligt med et minimum af kunstig indgriben. Derfor bruges der i økologisk dyrkning ingen gødningsstoffer og ingen kemisksyntetiske pesticider. Derudover lever dyrene under så naturlige forhold som muligt, også hvad angår deres ernæring. Desuden anvendes ingen genetisk modificerede organismer. Mange økologiske landbrugsprodukter bliver omsat til mad (for eksempel i et bageri eller mejeri). Der bruges ingen kunstige tilsætningsstoffer. Målet med økologisk landbrug er at bevare den naturlige balance mellem mennesker, planter og dyr. Dette angår ikke kun landbrug, men hele vores miljø.
  Kilde: www.skal.nl

  Hvad er Demeter?
  Demeter er kvalitetsanmærkningen for produkter, som stammer fra biodynamisk landbrug (BD-landbrug) og behandling. I græsk mytologi var Demeter gudinden for landbrug og frugtbarhed.

  Hvad er biodynamisk landbrug?
  Demeter-produkter er i overensstemmelse med EU-regulationerne for landbrug og behandling af fødevarer. De opdyrkes uden kemiske gødningsstoffer og syntetiske pesticider og må derfor også bære EKO-mærket. Demeter-landmænd tager økologisk landbrug et skridt videre. De går efter at støtte en ny naturlig ligevægt som basis for mad fuld af vitalitet.


  Udvalgte produkter
  Biobim Baby
  Biobim Baby
  Biobim glutenfri grød ris mel. Økologisk risgrød, sund skemad for spædbørn.
  Græskar-blomkål
  Græskar-blomkål
  Grøntsagsmos med biodynamisk kvalitet.
  BiobimLac 2
  BiobimLac 2
  BiobimLac 2 er en økologisk mælkeblanding særligt for spædbørn fra seks måneder.

  Site: The Projects   Copyright © 2010-2019 Biobim